BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Mire figyeljünk a téli hónapokban?

Casco 2018. 02 12.

“Közeleg a tél” - hangzik a népszerű sorozat, a Trónok Harca egyik tételmondata. Magyarországon napjainkban ennek külön jelentése van, hiszen a január első hetét jellemző, már-már tavaszi időjárást felváltani látszik az igazi téli hideg, hóval és jéggel. Ezért úgy döntöttünk, összeszedjük, hogyan maximalizálhatod saját és környezeted biztonságát a téli hónapok alatt.


Vigyázat, csúszásveszély!

Ez a mondat akár a tél szlogenje is lehetne. Nem csupán a közutak válnak csúszóssá, hanem a járdák és kültéri lépcsők is. Ez azt jelenti, hogy akár a boltba sétálva is érhet minket sérüléssel fenyegető baleset. Szerencsésebb esetben megússzuk néhány karcolással, rosszabb esetben azonban akár csonttörést vagy fejsérülést is szenvedhetünk a csúszós járdafelületek miatt.Ennek megelőzéseként a házunk előtt érdemes sóval, homokkal, faforgáccsal vagy hamuval felszórni a lépcsőket, illetve a járdát, így mi magunk sem, illetve az ott közlekedők sem fognak elcsúszni. Továbbá, ha azt tapasztaljuk, hogy a lakókörnyezetünkben, szomszédságunkban erre nem fordítanak kellő figyelmet, értesíthetjük a helyi önkormányzatot, akik elláthatják a környék balesetmentesítésének folyamatát.

Az enyhe tél veszélyesebb az utakon, mint a fagyos hidegek

Korábban már írtunk arról, hogy a téli gumik használata mennyire fontos a hideg hónapok beköszöntével. A baleset-megelozes.eu által közölt cikk alapján azonban azt is láthatjuk, hogy az enyhe tél azt az illúziót keltheti az autóvezetőkben, hogy biztonságosak a körülmények, ezért nyugodtan vezethetnek úgy, mintha éppen nyár lenne. Ennek következtében több a baleset az enyhe téli idő alkalmával, mint a fagyos utakon.


Az elővigyázatosság fontos, ahogyan egy jó biztosítás is

A fenti tanácsok gyalogosok és autósok számára egyaránt fontosak, hiszen saját és környezetünk testi épségének megóvását szolgálják. A legjobb azonban, ha a megelőzés mellett megkötjük a megfelelő biztosításokat is, hiszen ezzel még arra az eshetőségre is van tervünk, ha az elővigyázatosságunk ellenére mégis baleset ér minket a téli hónapokban.

Egy általános lakásbiztosítással felkészülhetünk arra az esetre, ha elfelejtettük letakarítani a házunk előtt a járdát, és valaki ott megcsúszva sérül meg - az ezzel kapcsolatos részleteket azonban érdemes a biztosítóddal tisztáznod. Ha pedig a közúti balesetektől tartasz, érdemes elolvasnod a casco-biztosításról szóló cikkünket.

Reméljük tudtunk segíteni a balesetmentes tél megteremtésében, illetve a megfelelő biztosítás kiválasztásában. Ha további kérdéseid lennének a különféle kockázati tényezőkkel és az ezekre megalkotott biztosítási konstrukciókkal kapcsolatban, fordulj szakértő kollégáinkhoz, akik készséggel segítenek majd Neked!


 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Casco

Ezt mindenképpen tudnod kell az önvezető autókról

2018. 04 10.

Néhány évvel ezelőtt még álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a Knight Rider valósággá válhat. Azóta az olyan technológiai innovátorok, mint például a Tesla, merőben megváltoztatták az erről alkotott véleményünket. De mit kell tudunk az önvezető autókról? Aktuális cikkünkből kiderül.

Elolvasom  
Casco

Hogyan készüljünk fel az autós nyaralásunkra

2017. 12 04.

Amennyiben következő nyaralásunk helyszínére autóval kívánunk eljutni, esetleg szinte a teljes vakációnkat járművünkben töltenénk, nem árt, ha felkészülten vágunk neki az utazásunknak. Rengeteg előnye van az autós kirándulásoknak. Óriási szabadsággal jár, hogy nem menetrendekhez kell igazodnunk és hogy könnyedén, rugalmasan közelíthetünk meg helyeket.  Ugyanakkor nem árt számolnunk a felmerülő nehézségekkel sem, amik igazából könnyedén megelőzhetők egy pár napos felkészüléssel. Erre adunk pár tippet:  

Elolvasom