BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Alapvető biztosítások a 20-as éveinkben

Életmód 2018. 01 23.

A húszas éveinkben legyőzhetetlennek gondoljuk magunkat, ugyanis a legtöbb ember ekkor örvend a legjobb egészségi állapotnak. Sajnos csak kevesen veszik fontolóra a biztosítások kötését ebben az életszakaszban. Ugyanakkor ezek azok az évek, amikor már mi rendelkezünk a dolgaink felett, ennek megfelelően felelősséget kell vállalnunk a jövőnkért. 


A legtöbb ember a 20-as évei derekán nem rendelkezik hatalmas anyagi tartalékokkal. A biztosításra úgy érdemes tekintenünk, mint egy esernyőre, aminek cipelése mindaddig tűnhet feleslegesnek, amíg el nem kap minket egy nagy esőzés.
Bármi is legyen a célunk, egy hátizsákos utazás, diploma megszerzése, új lakás vagy első autó vásárlása, külföldi munka, ezeket mind védheti egy megfelelően megválasztott biztosítás. Összeszedtünk pár biztosítási fajtát, amit igazán hasznosnak találhatunk ebben a korai életszakaszunkban.

Utasbiztosítás minden útra


A húszas éveink eleje jelentheti a megfelelő időszakot egy nagyobb utazásra. Ilyenkor általában még nem alapítottunk családod, nem találtuk meg az állandó helyünket az életben. Szinte kötöttségek nélkül járhatjuk a világot, próbálhatunk ki dolgokat. Miközben készülünk életünk nagy kalandjára, érdemes gondolnunk a kockázatokra is. Elveszíthetjük csomagjainkat benne legfontosabb tárgyainkkal, kirabolhatnak, balesetet szenvedhetünk. Pár ezer forintos befektetéssel megvédhetjük az értékeinket, amit esetleg önerőből pótolni sem tudnánk.

Életbiztosítás


Még akkor is, ha kicsattanó egészségnek örvendünk, érdemes elgondolkoznunk az életbiztosításon. Ez egy hosszútávú befektetés, ami az életünk folyamán bőven megtérülhet. Sőt mi több, minél korábban vásároljuk meg, annál olcsóbb konstrukciókkal juthatunk hozzá. A biztosítók figyelembe veszik a korunkat; minél fiatalabbak vagyunk, annál kevesebb kockázattal járunk, annál kisebb az esély egy betegségre, vagy elhalálozásra.

Lakás/bérlő biztosítás


Amennyiben olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy első lakásunkat birtokba vehetjük, érdemes nem megfeledkeznünk a védelméről. Kedvező áron juthatunk hozzá lakásbiztosításokhoz, melyek az esetleges beázásra, tűzkárra, üvegtörésre, egyéb nem kívánatos eseményre nyújthat fedezetet.
Bérlőként nem biztos, hogy ránk vagy tárgyainkra is vonatkozik a lakásbiztosítás, amit a lakás tulajdonosa kötött meg. Amennyiben ellopják a laptopunkat, televíziónkat, nem remélhetünk kártérítést bérlő biztosítás kötése nélkül. Ez a kiegészítő biztosítás egy házibuli esetén történt károk megtérítésére is szolgálhat.
 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Hány évesen érdemes életbiztosítást kötni?

2017. 12 05.

Az életbiztosítás vásárlása akár már a csecsemők számára is indokolt lehet. Mindenesetre érdemes minél korábbi életszakaszban megkötni, hiszen az idősebbek más kondíciókkal juthatnak hozzá. Minél fiatalabban kötjük meg, annál kevesebb pénzt fogunk fizetni ugyanazon szolgáltatásért. Életbiztosítást pedig 35 éves kor alatt érdemes kötnünk.  

Elolvasom  
Életmód

Biztosítás a téli sportok szerelmeseinek

2018. 02 08.

Bár még csak ősz van, az éves síelés megtervezését sosem lehet elég korán elkezdeni. Ugyanis be kell szereznünk a legfontosabb sífelszereléseket, ki kell választanunk, hová szeretnénk utazni, és természetesen a legtesthezállóbb utasbiztosítást is meg kell kötnünk, hogy a síelés valóban felhőtlenül teljen.

Elolvasom