BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Hét tipp a zavartalan repüléshez

Életmód 2017. 12 05. CÍMKÉK: #utazás, #utasbiztosítás

Még a tapasztalt utazók is keresik annak lehetőségét, hogyan lehet az utazásukat minél biztonságosabban eltölteni. Akár először repülünk, vagy már számtalanszor utaztunk így, az alábbi tanácsokat hasznosnak találhatjuk.


1. Csomagoljunk kevesebbet

Igyekezzünk minél kisebb csomaggal érkezni a reptérre. Rengeteg előnyét élvezhetjük, ha csak egy kézipoggyászt viszünk magunkkal. Utazásunk olcsóbb lesz (nem kell extra csomagot vásárolnunk), gyorsabb lesz a be- kicsekkolás (nincs várakozás), könnyebb utazni (nem kell cipekedni). Érdemes például az útikönyveket otthon hagyni, az utazásunkhoz szükséges oldalakat lefénymásolhatjuk, vagy akár mobilkészülékünkre is letölthetjük.

 

2. Kössünk biztosítást

A külföldi utazás során bekövetkező baleset több százezres, esetenként milliós nagyságrendű számlát eredményezhet. Rengeteg utasbiztosítás van már a piacon, amely fedezetet nyújt az elvesztett poggyászunk költségeinek megtérítésére, járatkésésre, balesetre. Egy kisebb befektetéssel nyugalmat vásárolhatunk magunknak.

 

3. Soha ne viseljünk (flip-flop) papucsot a repülőgépen

Egy nem kívánt vészhelyzetben legjobb, ha olyan cipőt viselünk, ami véd a hőtől és az éles tárgyaktól, nem esik le a lábunkról, ha gyorsan kell mozognunk.

 

4. Próbáljuk lefoglalni magunkat utazás közben

Ilyenkor tanulhatunk pár szót a célország nyelvéből. Érdemes zenékkel készülni a hosszabb utakra, könyvvel, vagy magazinokkal. Ilyenkor remek alkalom nyílik, hogy telefonunk applikációit átrendezzük, vagy fényképeket töröljünk ki.

 

5. Ne féljünk a turbulenciától

Akik a rázkódást és a turbulenciát nem jól bírják, a szárnyak környékén érdemes helyet foglalniuk.  Illetve érdemes az ablak mellett ülni, hiszen a fal közelségével nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat.

 

6. Vigyünk magunkkal egy pulóvert, vagy sálat

A repülés során jó ha van nálunk egy extra réteg ruha (különösen a hosszabb utaknál), mivel sokak számára elég hideg lehet a gépen.

 

7. Tegyünk az elgémberedett végtagok ellen

Utazás előtt érdemes ellazultan és kipihenten érkeznünk. Kerüljük a szeszes italok fogyasztását, hiszen annak hatása megnöveli a fáradságot és a kiszáradás esélyét. Megfelelő hidratáció mellett kevesebb az esély, hogy utunk fárasztóvá válik. Időnként megmozgathatjuk lábunkat, fontos hogy a lábbelink és a zoknink kényelmesek legyenek.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Karácsony időszakában tényleg több az autóbalesetek száma?

2018. 12 27.

Bizonyára te is olvastál, esetleg hallottál már olyan statisztikákról, amelyek arról számolnak be, hogy a karácsonyi időszakban több közúti baleset következik be, mint az év egyéb szakaszaiban.

Elolvasom  
Életmód

Így lehet magasabb nyugdíjad! (Hiánypótló tippek, kerülendő hibák)

2018. 02 12.

Bizonyára Téged is foglalkoztat, mire számíthatsz majd nyugdíjas éveid alatt. Nem meglepő, hiszen Magyarországon ma rengeteg ember számára kérdéses, mennyi nyugdíjból gazdálkodhat majd a szép öregkor idején. A tévhitekkel ellentétben azonban nem csupán az állam segítségére számíthatunk ebben a kérdésben. Te magad is tehetsz azért, hogy amikor eljön az ideje, magasabb nyugdíjad legyen.

Elolvasom