BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Hova utazik szívesen a magyar?

Életmód 2018. 05 02. CÍMKÉK: #utazás, #utasbiztosítás

Azt gondoljuk, májusban már egyáltalán nem korai nyaralásról beszélni. Különösen azért, mert a hónap közepére jellemzően 30 fok körüli hőmérséklet várható országszerte. Arról már nem is beszélve, hogy a tőlünk délre fekvő országok tengerpartjainál még ennél is melegebb az idő. Lássuk, mik a magyarok kedvenc turisztikai célpontjai!


Milyen hosszú időre megyünk nyaralni?

Meglepő vagy sem, tény, hogy a magyar turisták leginkább a rövid utazásokat részesítik előnyben. A Szallas.hu 2017-es évre vonatkozó statisztikáiból az derül ki, hogy az 1-2 éjszakás foglalások együttesen az összes foglalás több mint felét tették ki 2017 harmadik negyedévében - és ez a statisztika feltehetőleg az év végére sem produkált jelentős változásokat.

Mennyi pénzt szánunk utazásra?

Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója elmondása szerint a foglalások átlagértéke 54 205 forint volt. A legolcsóbb foglalás 1 886 forintra, a legdrágább pedig 3,5 millió forintra tehető. Szigetvári József továbbá azt is elmondta, hogy a nyaralások majdnem kétharmada 50 forint alatti értéket képviselt - áll a Napi.hu összefoglaló cikkében.

Hova utazunk legszívesebben?

A GfK tavalyi adatai szerint a magyar turisták körében Horvátország a legnépszerűbb, ide ugyanis a külföldre utazók 24 százaléka vágyik. Második helyen Görögország 13 százalékkal, a dobogó harmadik fokán pedig Erdély áll 12 százalékkal. Őket követi Olaszország (10%), Spanyolország (7%), valamint Németország és Ausztria (5-5%).

 

A belföldi nyaralást előnyben részesítők 23 százaléka májusig még nem döntötte el, pontosan hova utazik. A statisztikákból az is kiderül, hogy a nyaralók mintegy 46 százaléka a Balatont, a magyar tengert veszik célba, ha utazásra adják a fejüket.

Mivel utazunk szívesen?

A GfK fentiekben már említett kutatása arra is kitér, hogy milyen járműveket veszünk igénybe, amikor utazunk. A belföldi nyaralók 80 százaléka autóval indul útnak, a külföldre készülők köreiben ez az arány már csak 52 százalék. Érdekesség azonban, hogy még így is kevesebben, mindössze a külföldre utazók 43 százaléka választja a repülőgépet.

Mit tehetünk, hogy biztonságos, nyugodt utunk legyen?

A tökéletes nyaraláshoz nem elegendő egy szép helyszín kiválasztása, illetve a szállás és az utazás megszervezése. Számtalan előkészület szükséges ahhoz, hogy a nyaralás valóban pihentető legyen. Erről egy teljes cikket olvashatsz itt.

Továbbá nem szabad megfeledkezned a megfelelő utasbiztosításról sem, amelynek kiválasztásában készséggel segítünk Neked.

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Az éghajlatváltozás hatása a pénzügyeidre

2019. 10 24.

A klímaváltozás az elmúlt évtizedek háttérben lebegő, ködös feszültségéből mára realitássá vált. Naponta jelennek meg cikkek a világsajtóban, amelyek az extrém időjárási jelenségekről vagy erdőtüzekről számolnak be és a mindennapi beszédtémáink közé is begyűrűzött a kérdés. 

Elolvasom  
Életmód

Vagy vezetsz, vagy iszol

2020. 12 23.

Normál hétköznapokon a fenti szabályt valahogy sokkal könnyebb betartani. Olyankor nincsenek kínálgatós barátok, és nem érezzük úgy, hogy kimaradunk valami visszahozhatatlanból, ha nem koccintunk velük. Munkából vagy az utána következő vásárlásból hazavezetsz, utána nyugodtan megihatsz egy pohár sört vagy bort lazításként vagy a vacsora mellé, utána valószínűleg úgysem mész már sehova. 

Elolvasom