BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Köthetek-e biztosítást a hangszálaimra?

Életmód 2020. 01 29.

Sokszor bele sem gondolunk, milyen nagy szerepet tölt be egy-egy testrészünk az életünkben. Nem csak a szokásos hétköznapi teendőkre gondolok, de lehet, hogy te is olyan foglalkozást űzöl, melyben egy-egy végtagod vagy más testrészed kiemelkedő fontosságú.

Lehet, hogy művész vagy: zongorista, gitáros vagy akár hegedűművész, így életed során már hozzászoktál, hogy kezedre, ujjaidra nagyon kell vigyáznod. Lehet, hogy fogorvos vagy sebész vagy, ebben az esetben számodra is kulcsfontosságú, hogy ujjaid igen precíz munkára legyenek képesek. Ha énekes vagy, egy hangszálprobléma már nagy bevételkiesést okozhat.  Karmesterként vagy hangmérnökként, ha a hallásoddal lesz gond, nem tudod elvégezni a munkádat. Sportolóként pedig az átlagemberhez képest jóval nagyobb baleseti kockázattal kell számolnod.


Általános balesetbiztosítások

Normál balesetbiztosítás bármelyik partnerünknél köthető. És ez a mai világban úgy gondoljuk, nem csak egy opció, hiszen egy-egy kisebb sérülés, ficam, csonttörés bármely családtagnál, bármikor előfordulhat, és akkor jól jön, ha nem kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. Hisz egyrészt ilyen esetben kiesünk a munkából vagy akár tanulmányinkat kell halasztanunk, másrészt egyes orvosi kezelésekért, sok gyógyszerért is fizetni kell. És ha nincs erre vésztartalékunk, akkor jó, ha van megbízható külső segítségünk erre.

Statisztikák szerint a legtöbb baleset a konyhában, kertészkedés közben vagy barkácsoláskor történik. Ezek pedig teljesen hétköznapi, mindennapos tevékenységek, melyeket te is végzel, nem igaz?  Sokszor elég egy apró figyelmetlenség, és már meg is van a baj.

Ficam, törés, rándulás, hosszan tartó vagy végleg maradandó károsodás illetve baleseti halál esetén is fizet ilyenkor a biztosító.


Speciális védelem sportolóknak vagy extrém sport esetén

Ha kedveled az extrém sportokat, ha élsportoló vagy, esetleg veszélyes szakmát űzöl, például kaszkadőr vagy, fegyveres őr, artista vagy berepülő pilóta, akkor tudod, hogy ez sokszor kizáró ok a normál balesetbiztosításoknál. Viszont egyes partnereinknél már elérhető olyan, külön erre a célra összeállított csomag is, mely figyelembe veszi a magasabb kockázatot és segítséget nyújt így is. Ami fontos, hogy ez külföldre is érvényes. Ha Oroszországban játszotok meccset és ott sérülsz meg, vagy ha Olaszországban mászol sziklát, és ott történik baleset, akkor is kapsz segítséget.


Mint Amerikában

Amerikában minden lehetséges, vagyis majdnem minden, így a biztosításokban sem ragadtak meg a szokványosnál. Köztudott, hogy a tengerentúlon sztárok sokasága biztosította egy-egy testrészét, sokszor extrém összegekért. Korábban már mi is írtunk erről. Ha szeretnéd megtudni, mennyit kell fizetnie a biztosítónak, ha baj éri David Beckham a lábát vagy Je Lo a fenekét, kattints ide. A legdrágábban biztosított testrészek


Mi a helyzet Magyarországon?

Nálunk ez a típusú biztosítás még gyerekcipőben jár. Itthon tulajdonképpen a teljes testedre kötsz biztosítást. Ha viszont kifejezetten fontosnak tartod egy-egy testrészedet, mert az a munkaeszközöd, akkor érdemes a balesetbiztosításodat minél magasabb összegre kötni. Ez az egész tested védi tulajdonképpen, de ha gond van, akkor az egyes testrészek sérülése esetén is magasabb összeget fizet.

Ha viszont nyitott vagy arra, hogy a tengerentúli biztosítóknál gyűjts erről információkat, akár az a lehetőséged is megvan, hogy akár a sztárok, biztosítsd egy-egy testrészedet külön.

Ha a témában további kérdéseid lennének, fordulj hozzánk bátran

 

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Amire nem is gondolnál – mi mindent fedez a kisállat biztosítás?

2020. 07 13.

Kedvenceink egészsége mindannyiunk számára egy fontos, ámde költséges ügy. Ezt kívánja mérsékelni a Magyarországon is egyre népszerűbb kisállatbiztosítás, ami igencsak mérsékelheti a kiadásainkat.  

Elolvasom  
Életmód

Hogyan segítik az okos pénzügyi döntések a komfortzóna szélesítését?

2020. 04 20.

A kényelem mindenkinek mást jelent. Valaki szereti, ha munka közben az asztalra feltett lábakkal, ölében a klaviatúrával írja a programokat, e-maileket, vagy szerkeszti az Excel-táblázatot. Másoknak kifejezetten az esik jól, ha kihúzott háttal, egyenesen ülnek, mint egy viktoriánus kori vacsoránál. Megint mások pedig le sem ülnek, hanem állva dolgoznak az asztaluk mögött. 

Elolvasom