BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Milyen biztosítást köthetek gyermekemnek?

Életmód 2019. 02 18.

A különböző biztosítások lényege, hogy azok, akik megkötik őket, biztonságban érezhessék magukat. Az ugyanis egyértelmű, hogy bármennyire igyekszik is az ember, képtelen magát megóvni minden veszélyforrástól. Egyszerűen nem húzhatunk áthatolhatatlan védőfalat az életünk körü. Ez ráadásul hatványozottan igaz gyermekeink életére, akik számára szintén kiemelt fontosságú, hogy egy-egy baleset vagy betegség során, szülőként legyen anyagi fedezetünk megfelelő ellátásukra. Cikkünkben a gyerekek számára elérhető biztosításokról lesz szó.


Ingyenes balesetbiztosítás jár a gyerekeknek

Pontosan tudjuk, hogy a vakmerő, folyamatosan kalandokat kereső gyerekek gyakran sérülnek meg. Ezek lehetnek kisebb horzsolások is, de sajnos előfordulhatnak komolyabb baleset is. Szülőként pedig erre az eshetőségre is fel kell készülnünk.

Sajnos kevesen tudják, de Magyarországon ingyenes balesetbiztosításban részesülhet minden 3-18 év közötti gyerek. Immáron több mint 15 éve érhető el ugyanis az állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás.

Ha tehát valaki csak azért nem gondolkodott el ezidáig a gyermekbiztosításon, mert a túlzottan drága költségektől tartott, a jó hír, hogy ettől nem kell tartania. Számára feltehetőleg az állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás lesz a legalkalmasabb. A biztosítás pontos részleteiről a MABISZ honlapján értesülhet.

A szolgáltatás hátránya – leszámítva azt, hogy ingyenes biztosításról van szó, a biztosítási összegek közel sem a legmagasabbak –, hogy az állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás esetében nem a szülő választ biztosítótársaságot, hanem az állam. Arról ugyanis, hogy az adott évben melyik társaság nyújtja a szolgáltatást, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett közbeszerzés határoz.


Létezik jobb konstrukció az ingyenesnél?

Ezt a kérdést több oldalról is érdemes megvizsgálni. Azok számára, akik keresetük lévén egyszerűen nem tudnak biztosítási díjakat fizetni, nagy valószínűséggel nem létezik az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításnál jobb konstrukció. Azok számára azonban, akik megengedhetik maguknak, bizony kínálkozik kecsegtetőbb lehetőség is.

Figyelembe kell ugyanis vennünk, hogy az ingyenes állami szolgáltatás esetében a biztosítási összegek 15 éve változatlanok. Így például csonttörés esetén, legyen az akármilyen súlyos, a biztosító mindössze 3 000 forint térítést nyújt. Ez persze szolgáltatói oldalról is érthető, hiszen valahogyan fenn kell tartani az pénzügyi egyensúlyt is. Azt is figyelembe kell vennünk azonban, hogy a biztosítási összegek állandósága miatt a szolgáltatás évről évre kevesebbet ér.

A fizetős balesetbiztosítások ráadásul nemcsak a biztosítási összegeket tekintve képvisel nagyobb értéket. Egyes konstrukciók például kórházi kezelés esetén tanulási támogatást is kínálnak. És akkor még szót sem ejtettünk az olyan térítésekről, amelyekre az állami biztosítás nem tér ki. Gondolunk itt az alábbiakra:

● Kiemelt gyerekbalesetek (pl. kutyaharapás),

● Baleseti műtéti térítés

● Baleseti kórházi napi térítés

● Kórházi napi térítés

● Égési sérülés

● Baleseti költségtérítés

● Baleseti maradandó egészségkárosodás

● Közlekedési baleseti maradandó egészségkárosodás esetén további

A különféle tanulói biztosításokról egyébként az azenpenzem.hu készített tavaly összegző táblázatot, mely nagy pontossággal használható a 2019-es évben is.


De akkor mégis mi a jó döntés a gyermekek érdekeit tekintve?

A válasz nem egyszerű. Mondhatnánk azt is, hogy ahány gyerek, annyi biztosítás. Az bizonyos, hogy szülőként mi ismerjük leginkább a gyermekünket, így máris pontosabb képünk van arról, milyen veszélyek leselkedhetnek rá. Ezzel kapcsolatban azonban mindenképpen érdemes szakértői véleményt is kikérni – úgy egészségügyi, mint pénzügyi értelemben.

Ha szülőként nem tudsz kiigazodni a gyerekek védelmében megköthető biztosítások útvesztőjében, kérd szakértő tanácsadóink segítségét. Ha pedig tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, mert minden szülőnek és leendő szülőnek ismernie kell ezeket a konstrukciókat.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Adosságrendezés és Hitelkiváltás - Találtunk néhány ajándék törlesztőrészletet Önnek

2019. 04 01.

Mi a hitelkiváltás és az adósságrendezés? Az adósságrendezés, vagy hitelkiváltás során egy, vagy több, már meglévő hitelünket tudjuk kiváltani egy másik, új hitellel. Az előbbi két fogalom azonban nem ugyanazt jelenti. Hitelkiváltás során jelzáloghitel kiváltására van lehetőség, s mint ilyen jellemzően alacsonyabb kamatozással érhető el, a jelzálogfedezet miatt.  

Elolvasom  
Életmód

Ezt a két dolgot mindenképp intézd el, mielőtt családot alapítanál!

2018. 02 08.

Ha még nincs életbiztosításod, mindenképp érdemes kötnöd egyet. Ha már van, nem árt meggyőződni róla, hogy biztosan a megfelelő feltételek szerint kötötted. Ha kételkedsz abban, hogy szükséged van életbiztosításra, gondold át, milyen mértékű anyagi segítséget jelenthet szeretteid, családod számára egy tragikus eseményt követően.

Elolvasom