BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Mit tehetünk a felhőtlen nyaralás érdekében?

Életmód 2018. 01 23.

Az időjárást nem befolyásolhatjuk, ugyanakkor pár egyszerű lépéssel biztonságosabbá tehetjük nyaralásunkat. Ehhez összegyűjtöttünk néhány óvintézkedést, ami segít eloszlatni a sötét felhőket a fejünk fölül.


Sokan már túl vannak az idei vakációjukon, rengeteg élménnyel gazdagodva. Mások azonban még csak most vágnak neki a nagy utazásnak. Ilyenkor sok időt töltünk programszervezéssel és bepakolással, azonban kevesebb figyelmet fordítunk a biztonságra. Legjobb egy listát írni, hogy mik azok a legfontosabb dolgok, amiket érdemes magunkkal vinnünk a pihenésünkre, illetve mik azok a feladatok, amelyekre érdemes időt szakítanunk indulás előtt.
A felkészülés már otthon elkezdődik
Nemcsak az utazásunk során történhet baj, hanem a magára hagyott házunkra is sok veszély leselkedhet. Evidensnek tűnhet, hogy indulás előtt érdemes áramtalanítani, illetve nem árt, ha legalább egy megbízható szomszédunknak meghagyjuk, hogy időnként nézzen rá a házunkra. A statisztikák azt mutatják, hogy a betörési ráta mintegy 10%-kal emelkedik a júniustól-augusztusig terjedő időszakban. Mindez egybe esik a nyári vakáció csúcsszezonjával. A tolvajok gyakran a közösségi médián keresztül figyelik ki, hogy mikor lesznek távol a tulajdonosok. Ezért ajánlott minél kevesebb emberrel megosztanunk a nyaralásunk időpontját, vagy legalábbis nem publikussá tenni a nyaralási képeinket, bejegyzéseinket.

Utazás előtt és közben
Köszönhetően az egyre olcsóbb jegyeknek, amelyeket a különböző fapados légitársaságok kínálnak, egyre többen vágnak neki külföldi nyaralásuknak repülővel. A személyes dokumentumainkról érdemes másolatot készíteni, úgy mint az útlevelünkről, vagy személyi igazolványunkról, esetleg a szállodai foglásunkról, utasbiztosítási szerződésünkről. A bőröndünkre pedig elhelyezni egy a nevünkkel és címünkkel ellátott címkét. Amennyiben viszont autóval vágnánk neki az utazásnak, érdemes a témában írt bejegyzésünket is elolvasni. Ilyenkor nyáron fokozottan kell figyelnünk a folyadékpótlásra is. Mindig legyen nálunk megfelelő mennyiségű ivóvíz.

A nyaralás alatt
Összegyűjtöttünk egy listát azokról a dolgokról, amik leggyakrabban előfordulhatnak az utazásunk alatt. Ezekre érdemes előre felkészülnünk, gyógyszerekkel, megfelelő öltözékkel és az dokumentumaink másolatával. 
• napszúrás
• kiszáradás
• rovar- és kullancscsípések
• személyi iratok elvesztése
• sportolás közbeni balesetek

Egy megfelelő utasbiztosítás sok fejfájástól képes minket megkímélni. Érdemes ezért ebben is előre gondolkodni, és időben megkötni a szerződésünket annak érdekében, hogy a fent említett nem ritka helyzetek ne okozzanak a vártnál nagyobb kellemetlenségeket.
 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Túlbiztosítás helyett találjuk meg a legmegfelelőbbet számunkra

2018. 01 30.

Amikor biztosításkötésről van szó a piacon több ezer lehetőség közül válogathatunk.A bőség zavarában könnyen elterelődhet a figyelmünk az igazán fontos területekről. Ilyen például a személy- vagy vagyonbiztosítás. Nem mindegy, hogy a pénzünket mibe fektetjük, ezért érdemes szakértői segítséget igénybe vennünk. A következőkben bemutatjuk, hogy melyek a legelterjedtebb biztosítások.

Elolvasom  
Életmód

Öt eset, amikor megéri esküvő biztosítást kötni

2017. 12 05.

Esküvő biztosítás… ki gondolta volna, hogy létezik ilyen szolgáltatás? Egy esküvő lényegesen többe kerülhet, mint az autónk, amelyet gyakran még kiegészítő biztosításokkal is védünk. Pénzünket és nyugalmunkat kockáztatjuk, amennyiben nem biztosítjuk ezt a fontos eseményt.

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék