BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

“Nincs szükségem rokkantsági biztosításra” - mondják sokan (tévesen)

Életmód 2018. 02 12.

Te tudod, pontosan milyen esetekben lehet hasznos a rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó biztosítás? A legtöbb ember nem tudja, ennek ellenére mégis határozott véleményük, hogy nincs rá szükségük. Számos tévhit él az emberekben a rokkantság esetén járó biztosításokkal kapcsolatban, de vajon mennyi igaz ezekből? Lássuk, mennyire hasznos vagy haszontalan a rokkantsági biztosítás!


Nincs tartalékunk


A magyar lakosság 63 százaléka már az első hónapban sem tudná fedezni mindennapi szükségleteit, ha megszűnne a jövedelme, derül ki a Népszava cikkéből. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mértékű megtakarításokkal és előnyös feltételekkel megkötött biztosítással rendelkezzünk.

Lássuk a rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó biztosításokkal szemben megfogalmazott általános tévhiteket!


#1 Fiatal vagyok és egészséges
A fiatalok többsége, mivel most még ereje teljében van, hajlamos elkövetni azt a hibát, hogy úgy gondolja, ez mindig így lesz. Magyarországon percenként történik valamilyen baleset. Ezek egytized része súlyos, 40%-a közepesen súlyos, és közel a balesetek fele könnyed sérüléssel jár.

Három a tízhez az esélyed, hogy olyan balesetet szenvedj, amelyből 90 nap vagy annál több idő a rehabilitáció. De a számlákat a lábadozással töltött hónapokban is fizetned kell, ahogyan az élelmiszerköltségeid sem csökkennek majd.


#2 Nekem bőven elég az állami segítség
Sajnos rengeteg olyan rövidtávú vagy hosszútávú rokkantságot előidéző baleset történik, amely során a károsult nem jogosult állami támogatásra. Számos olyan helyzet adódhat, hogy bár jár az állami támogatás, annak mértéke alig haladja meg a létminimumhoz szükséges pénzösszeget.

Az állami segítségnyújtás időnként valóban komoly támogatást jelent, de tapasztalataink szerint nagyon kockázatos kizárólag erre támaszkodni. Minden helyzetben szükség van egy B-tervre is. Például egy rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó biztosításra.

Amit tenned kell:

  1. Érdeklődj munkahelyed HR-osztályán, hogy egy esetleges munkahelyi baleset során milyen biztosítási konstrukciókra számíthatsz! Kérj részletes tájékoztatást a hosszú- és rövidtávú rokkantság eseteivel kapcsolatban is!
  2. Számold ki havi költségeit, majd ellenőrizd, jelenlegi biztosításoddal fenntartható-e megszokott életszínvonalad! Ha nem, egyértelműen újra kell gondolnod a konstrukciókat.
  3. Kérd független tanácsadó segítségét, hogy biztosan a lehető legelőnyösebb megállapodást kösd, ha biztosításról vagy pénzügyekről van szó!

Sajnos rendkívül kevesen veszik komolyan a biztosításokban rejlő lehetőséget, pedig sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő.
 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Ezt a két dolgot mindenképp intézd el, mielőtt családot alapítanál!

2018. 02 08.

Ha még nincs életbiztosításod, mindenképp érdemes kötnöd egyet. Ha már van, nem árt meggyőződni róla, hogy biztosan a megfelelő feltételek szerint kötötted. Ha kételkedsz abban, hogy szükséged van életbiztosításra, gondold át, milyen mértékű anyagi segítséget jelenthet szeretteid, családod számára egy tragikus eseményt követően.

Elolvasom  
Életmód

9 tipp, hogy az autód 7000 km-én át is problémamentesen üzemeljen

2018. 08 13.

Autótulajdonosként egyébként is évente többször kell ellenőriztetned a kocsi műszaki állapotát, ha azonban egy több ezer kilométeres útra indulsz, ennek fokozottan kiemelkedő szerepe lesz. Aktuális cikkünk ezt a témakört járja körbe.  

Elolvasom