BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

“Nincs szükségem rokkantsági biztosításra” - mondják sokan (tévesen)

Életmód 2018. 02 12.

Te tudod, pontosan milyen esetekben lehet hasznos a rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó biztosítás? A legtöbb ember nem tudja, ennek ellenére mégis határozott véleményük, hogy nincs rá szükségük. Számos tévhit él az emberekben a rokkantság esetén járó biztosításokkal kapcsolatban, de vajon mennyi igaz ezekből? Lássuk, mennyire hasznos vagy haszontalan a rokkantsági biztosítás!


Nincs tartalékunk


A magyar lakosság 63 százaléka már az első hónapban sem tudná fedezni mindennapi szükségleteit, ha megszűnne a jövedelme, derül ki a Népszava cikkéből. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mértékű megtakarításokkal és előnyös feltételekkel megkötött biztosítással rendelkezzünk.

Lássuk a rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó biztosításokkal szemben megfogalmazott általános tévhiteket!


#1 Fiatal vagyok és egészséges
A fiatalok többsége, mivel most még ereje teljében van, hajlamos elkövetni azt a hibát, hogy úgy gondolja, ez mindig így lesz. Magyarországon percenként történik valamilyen baleset. Ezek egytized része súlyos, 40%-a közepesen súlyos, és közel a balesetek fele könnyed sérüléssel jár.

Három a tízhez az esélyed, hogy olyan balesetet szenvedj, amelyből 90 nap vagy annál több idő a rehabilitáció. De a számlákat a lábadozással töltött hónapokban is fizetned kell, ahogyan az élelmiszerköltségeid sem csökkennek majd.


#2 Nekem bőven elég az állami segítség
Sajnos rengeteg olyan rövidtávú vagy hosszútávú rokkantságot előidéző baleset történik, amely során a károsult nem jogosult állami támogatásra. Számos olyan helyzet adódhat, hogy bár jár az állami támogatás, annak mértéke alig haladja meg a létminimumhoz szükséges pénzösszeget.

Az állami segítségnyújtás időnként valóban komoly támogatást jelent, de tapasztalataink szerint nagyon kockázatos kizárólag erre támaszkodni. Minden helyzetben szükség van egy B-tervre is. Például egy rokkantsági ellátáshoz kapcsolódó biztosításra.

Amit tenned kell:

  1. Érdeklődj munkahelyed HR-osztályán, hogy egy esetleges munkahelyi baleset során milyen biztosítási konstrukciókra számíthatsz! Kérj részletes tájékoztatást a hosszú- és rövidtávú rokkantság eseteivel kapcsolatban is!
  2. Számold ki havi költségeit, majd ellenőrizd, jelenlegi biztosításoddal fenntartható-e megszokott életszínvonalad! Ha nem, egyértelműen újra kell gondolnod a konstrukciókat.
  3. Kérd független tanácsadó segítségét, hogy biztosan a lehető legelőnyösebb megállapodást kösd, ha biztosításról vagy pénzügyekről van szó!

Sajnos rendkívül kevesen veszik komolyan a biztosításokban rejlő lehetőséget, pedig sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő.
 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Az éghajlatváltozás hatása a gazdaságra

2019. 11 12.

Az éghajlatváltozás és megjósolt negatív következményei egyre inkább beszivárognak a gazdasági folyamatokba is. A világsajtóban legtöbbször még az ökológiai hatásokról olvashatunk, vagyis, hogy mi várható a Föld élővilágára nézve. Azonban fontos megnézni azt is, hogyan befolyásolhatja a klímaváltozás a világgazdaság folyamatait. 

Elolvasom  
Életmód

Így tervezd meg a tökéletes lakókocsis nyaralást a családod számára!

2020. 06 22.

Egy lakókocsis vakáció olyan élmény lehet a családnak, amit soha nem felejtünk el. Viszonylag könnyű megtervezni, de fontos odafigyelni minden tényezőre, hogy a legjobb élményt nyújtsa kicsiknek és nagyoknak. Ebben a cikkben megmutatjuk, mire érdemes figyelned, ha ilyen  kiruccanásra adod a fejed.

Elolvasom