BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Rendszeresen futok, kerékpározok, létezik a számomra megfelelő biztosítás?

Életmód 2018. 01 23.

A válasz egyértelműen igen. Ugyanakkor a piacon nem sok biztosítás elérhető, ami a hobbi-sportolóknak kedvez. Összeszedtünk pár információt arról, hogy milyen lehetőségünk van, ha mozgás közben is szeretnénk minél biztonságosabban érezni magunkat.


Céljaink különbözőek lehetnek – vannak, akik a munkahelyükre járnának mindennap biciklivel, mások félmaratoni futást látnak lelki szemeik előtt – nem számít, hogy egészségesebbek, vagy erősebbek szeretnék-e lenni, a biztonság mindenki számára fontos. Érdemes ezért az időjárásnak megfelelő öltözéket választani, gondoskodni a folyadékpótlásról és az értékeink megóvásáról. A biztonság nemcsak a bukósisak beszerzésénél kezdődik, hanem ugyanúgy jelentheti egy jól kiválasztott biztosítás is.

Kerékpározás


Természetesen életünk minden területét nem érné meg különböző biztosításokkal lefedni. Ugyanakkor bizonyos dolgokra érdemes lehet több figyelmet fordítani. Amennyiben mindennapi éltünk szerves részét képezi a biciklizés, hasznosnak találhatjuk a kerékpár biztosítást. Főleg, ha kerékpárunk nagyobb értéket képvisel, és sokszor hagyjuk magára. Megkötésével lopáskár esetén pénzbeli térítést kaphatunk, baleset után szervízelést, mely során akár cserebiciklit is igényelhetünk. Sőt, amennyiben velünk történne valami, felépülésünk anyagi támogatása is biztosított. A jó hír, hogy például egy kerékpáros biztosításért nem is kell túl mélyen a zsebünkbe nyúlnunk. Évi 2500 Ft-ért már találni biztosítást, ami akár három millió forint értékhatárig fizethet, amennyiben mi okozzuk a balesetet.  

Futás


Futóként érdemes tudatosítani magunkban, hogy balesetek minden nap történnek. Figyeljük arra, hogy ne fussunk úton, éjszaka legyünk kivilágítva, kerüljük a kóbor kutyákkal övezett területeket. Egyre több biztosítótársaság kiegészítő szolgáltatásként fedi le a futók igényeit. A sportot űzőkre amúgy is igaz, hogy kevesebbet stresszelnek, remek kondícióval, alacsonyabb koleszterinszinttel, kiegyensúlyozott vérnyomással rendelkeznek, emiatt az életbiztosításuk is alacsonyabb áron lehet elérhető. E sportág szerelmeseinek rendelkezésére áll baleseti felépülés biztosítás, ami magába foglalhatja az ortopédiai, terheléses vizsgálatot, illetve még edzői telefonos konzultációt is nyerhetünk megkötésével.

A kerékpár-, vagy futó biztosítás nem mindenki számára ajánlott. Ugyanakkor adódhatnak olyan szerencsétlen helyzetek az életben, amikor igazán jól jöhet. Persze annak örülnénk a legjobban, ha soha nem történne semmi baj. A biztosítások megadják a lelki nyugalmat, hogy nekünk csak annyi dolgunk legyen, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból.
 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

Joga van hozzá, hogy tudja…

2018. 01 30.

Ön bizonyára tisztában van a jogaival. Mit tesz abban az esetben, ha az ön által választott utazási iroda lényegesen rosszabb szállást biztosít a hétvégi sieléshez, mint ami a szerződésben szerepelt? Mit tesz akkor, ha koccanásos balesetnél a másik fél nem ismeri el, hogy ő volt a hibás, holott ez egyértelmű? A legjobb, amit tehet, hogy felhívja a jogi képviselőjét!

Elolvasom  
Életmód

Felvettek életed első munkahelyére? Van néhány dolog, amit tudnod kell

2018. 02 08.

Remek és izgalmakkal teli esemény, amikor az ember megkapja élete első állását. Végre beérett a tanulással töltött hosszú évek gyümölcse, és ennek köszönhetően máris azon gondolkodsz, mire költhetnéd az első fizetésed. Mielőtt azonban előre elköltenéd a béred, érdemes néhány dolgot számításba venned.

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék