BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Valahova mindig elfolyik a pénz, de hova? Nézd meg egy hónapodat!

Életmód 2019. 06 06.

A tudatos pénzügyek egyik első lépése, hogy lássuk, egyáltalán mire mennyit költünk. A rezsit, benzint, hiteltörlesztőt sejtjük mennyi, de hónap végén mégse annyi marad, mint ahogy számoltuk. Az ördög a részletekben rejlik.


Tudjuk, sokszor elhagyja az ember az ilyen célokat, a fogyókúra, az újévi fogadalmak és hasonlók mellett, ezért egy rövid időtávot tűzz ki inkább magadnak. Nézd meg, hogy egy havi fizudat hová költöd 30 nap alatt.

Mutatunk néhány eszközt, amivel kiderítheted, de a bejegyzés végén egy egyszerű excel táblát is adunk, ha abban éreznéd kényelmesnek.

1. Jegyzetfüzet.

Nem elég trendi? Viszont hasznos, mert sosem merül le, ráadásul 100%-ban testre szabható. Hónap végén ugyan külön kell összegezni, viszont emiatt sokkal erősebb sokkhatás ér, mikor meglátod a rejtett kiadásokat amikről korábban nem tudtál.


2. Koin

Magyar fejlesztésű app telefonra, vagy böngészőbe. Jól használható, testre szabható, és egyszerű. Szeretjük, mert magyar nyelvű és jól áttekinthető, és lehúzhatod belőle az adatokat excel táblába, hogy jobban átlásd, vagy átszámolhasd. Itt éred el, vagy letöltheted telefonra.


3. YNAB – You need a budget

Egy régóta elérhető fizetős alkalmazás, amivel nagyjából bármit tudsz könyvelni, követni vagy tervezni ami a személyes pénzgyeidhez tartozik. Itt éred el, 34 napig ingyen próbálhatod ki. Elsőre nem javasoljuk, hogy ennek ugorj neki, a sok lehetőség és funkció, amit később imádnál, az elején elriaszthat.


4. Excel táblázat

Természetesen kézreálló választás lehet sokunk régi ismerőse: az Excel. A testreszabhatóság bizonyos korlátok között itt is megvan. Bármilyen infót gyűjthetünk, mi egy rendkívül egyszerűt össze is állítottunk, hasonlót 10-15 perc alatt lehet alkotni, vagy ez is teljesen testreszabható, saját cellákkal, kimutatásokkal. Innen letölthető. A minimum ilyen esetben, hogy a Mikor? Mit? Mennyiért? Kérdésekre legalább meglegyenek a válaszaink.

Az appok és táblák nem dolgoznak helyettünk. Írd fel a kiadásaid, ahogy keletkeznek. Mielőtt beleinnál a kávéba, mielőtt belenyalnál a fagyiba. Sokszor az ilyen apróságokra csorog el lehetetlenül nagy összeg. Például napi két 150 forintos kávé 6.000 forint havonta.

Egyes járulékos hasznok már pár nap után jelentkezhetnek:

  1. Ha lusta vagy, de a felírást betartod, előfordul, hogy nem ugrasz be hazafelé egy csokiért, mert fel is kellene írni, az meg macerás.
  2. Ha már hónap közben elkezded látni, hogy heti négy büfézős szünet a kollégákkal 2000 forint, már zavarhat annyira, hogy menet közben ritkíts rajtuk.
  3. Rájöhetsz hogy reggelit vagy ebédet otthonról vinni mennyivel menőbb.

Ha úgy látod a kiadásaid között sokat visznek el a hitelek, törlesztők, lépj kapcsolatba velünk, lehet hogy jól járnál hitelkiváltással vagy adósságrendezéssel (erről már itt írtunk). Ha a köteleződ vagy a CASCO-d érzed magasnak akkor is tudunk segíteni.

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Életmód

9 tipp, hogy az autód 7000 km-én át is problémamentesen üzemeljen

2018. 08 13.

Autótulajdonosként egyébként is évente többször kell ellenőriztetned a kocsi műszaki állapotát, ha azonban egy több ezer kilométeres útra indulsz, ennek fokozottan kiemelkedő szerepe lesz. Aktuális cikkünk ezt a témakört járja körbe.  

Elolvasom  
Életmód

Most éri meg munkát vállalni a pénzügyi és biztosítási szektorban

2018. 02 12.

A KSH adatai szerint évről évre nőnek a bérek Magyarországon. Ez önmagában örömteli hír, de van egy kis bökkenő. Könnyen lehet ugyanis, hogy sokan éppen emiatt nem találnak állást. Lássuk, mi várható a munkaerőpiacon bérekkel és betöltendő pozíciókkal kapcsolatban!

Elolvasom