BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Biztonsági tippek nyaraló tulajdonosoknak

Lakás 2017. 12 04. CÍMKÉK: #lakás, #nyaraló, #Biztosítás

Nyaralónk legyen akár egy csodás villa a Balaton közelében, kedves faház vidéken, vagy egy nagyvárosi apartman, mindenképpen biztonságban szeretnénk tudni, akkor is, amikor az időnk nagy részét máshol töltjük. Mit tehetünk nyaralónk biztonsága érdekében?


Tavasszal sokunkat érhet meglepetés, amikor a hosszú tél után végre elutazunk a víkendházunkhoz. Ilyenkor gyakran szembesülünk azzal, hogy a magára hagyott ház bizony nem olyan állapotban van, mint a legutóbbi látogatásunkkor. Legyen szó csőtörésről, fagytól megrepedt vezetékről, leváló vakolatról, betörésről, ezekre mind anyagi fedezetet nyújthat a megfelelő biztosítás. 

 

Mi a különbség a lakóingatlan és a nyaraló biztosítása között?

Megtalálni a megfelelő biztosítást a nyaralónk számára gyakran okozhat fejfájást. A biztosító cégek általában többet számolnak fel az ilyen jellegű ingatlanok védelméért. Ugyanis a magára hagyott ház nagyobb kockázatot hordoz magában, így a legtöbb szabványos ingatlan biztosítás nem nyújt fedezetet a 30 napon túl nem lakott ingatlanokra. 

Nem csak könnyű célpontot jelenthetnek a betörők számára, hanem a hónapokig ellenőrizetlenül hagyott ház felmerülő problémái, könnyedén megduplázhatják a javítási költségeket. Amennyiben hosszabb időre tervezi távol maradását az ingatlanától, mindenképpen érdemes specialistát felkérnie a megfelelő biztosítási szerződés kiválasztásához.

 

Mit tehetünk az ingatlanunk védelméért, a megfelelő biztosítás megkötésén túl?

Talán a legjobb módja annak, hogy biztonságban tudjuk házunkat, egy szomszéd, vagy közeli ismerőst megkérni, hogy időnként nézzen rá a tulajdonunkra. Egy rendezett kert, karbantartott ház, postaláda időnkénti ürítése, mind kelthetik azt az illúziót, hogy nem egy elhagyatott ingatlanról van szó. Ezen túl, érdemes leszerződni egy biztonságtechnikai céggel, amely riasztás esetén rögtön a helyszínre siet, betörés vagy nagyobb károk elhárítása céljából.

Mi magunk mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy mindent kikapcsolt állapotban hagytunk és bezártunk magunk mögött.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Lakás

Mit tehetünk árvíz esetén?

2018. 01 30.

Az időjárás kiszámíthatatlansága gyakran hordoz magában veszélyeket. Egy fülledt nyári nap is hozhat magával jégesőt, mely tönkreteheti növényeinket, betörheti ablakainkat, cserepeket verhet le, anélkül, hogy számítanánk rá. Ezzel szemben, az ártér menti ingatlantulajdonosoknak mindig számolniuk kell a lehetőséggel, hogy az időről-időre duzzadó és kiáradó folyók komoly gondokat okozhatnak.

Elolvasom  
Lakás

Hogyan befolyásolhatja a lakásfelújítás a biztosításunkat?

2018. 01 30.

Tavasszal sokan vágnak bele különböző felújítási projektekbe. Azonban abba nem gondolnak bele, hogy ez milyen hatással lehet a lakásbiztosításukra. Ezek a leggyakoribb lakásátalakítások, amik érinthetik a szerződésünket.

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék