BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Biztonsági tippek nyaraló tulajdonosoknak

Lakás 2019. 02 04. CÍMKÉK: #lakás, #nyaraló, #Biztosítás

Nyaralónk legyen akár egy csodás villa a Balaton közelében, kedves faház vidéken, vagy egy nagyvárosi apartman, mindenképpen biztonságban szeretnénk tudni, akkor is, amikor az időnk nagy részét máshol töltjük. Mit tehetünk nyaralónk biztonsága érdekében?


Tavasszal sokunkat érhet meglepetés, amikor a hosszú tél után végre elutazunk a víkendházunkhoz. Ilyenkor gyakran szembesülünk azzal, hogy a magára hagyott ház bizony nem olyan állapotban van, mint a legutóbbi látogatásunkkor. Legyen szó csőtörésről, fagytól megrepedt vezetékről, leváló vakolatról, betörésről, ezekre mind anyagi fedezetet nyújthat a megfelelő biztosítás. 

 

Mi a különbség a lakóingatlan és a nyaraló biztosítása között?

Megtalálni a megfelelő biztosítást a nyaralónk számára gyakran okozhat fejfájást. A biztosító cégek általában többet számolnak fel az ilyen jellegű ingatlanok védelméért. Ugyanis a magára hagyott ház nagyobb kockázatot hordoz magában, így a legtöbb szabványos ingatlan biztosítás nem nyújt fedezetet a 30 napon túl nem lakott ingatlanokra. 

Nem csak könnyű célpontot jelenthetnek a betörők számára, hanem a hónapokig ellenőrizetlenül hagyott ház felmerülő problémái, könnyedén megduplázhatják a javítási költségeket. Amennyiben hosszabb időre tervezi távol maradását az ingatlanától, mindenképpen érdemes specialistát felkérnie a megfelelő biztosítási szerződés kiválasztásához.

 

Mit tehetünk az ingatlanunk védelméért, a megfelelő biztosítás megkötésén túl?

Talán a legjobb módja annak, hogy biztonságban tudjuk házunkat, egy szomszéd, vagy közeli ismerőst megkérni, hogy időnként nézzen rá a tulajdonunkra. Egy rendezett kert, karbantartott ház, postaláda időnkénti ürítése, mind kelthetik azt az illúziót, hogy nem egy elhagyatott ingatlanról van szó. Ezen túl, érdemes leszerződni egy biztonságtechnikai céggel, amely riasztás esetén rögtön a helyszínre siet, betörés vagy nagyobb károk elhárítása céljából.

Mi magunk mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy mindent kikapcsolt állapotban hagytunk és bezártunk magunk mögött.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Lakás

Ilyen árak mellett sosem lesz saját lakásom - vagy mégis?

2019. 02 28.

Sajnos sokak véleménye az, hogy a jelenlegi lakáspiaci helyzet, illetve a lakosság anyagi nívója a többség számára nem teszi lehetővé, hogy saját lakása lehessen. Kár lenne elvitatni, hogy valóban nem egyszerű feladatról van szó, ám talán mégsem olyan kilátástalan a helyzet, mint azt sokan gondolják.

Elolvasom  
Lakás

Neked volt gyerekszobád? És a gyermekednek lesz?

2019. 05 27.

Egy lakás értékét tucatnyi szempont határozza meg. Családként olyan lakásba tudunk és akarunk költözni, amely családoknak való. Ez szükségeltet egy bizonyos négyzetmétert és legalább három szobát (minimum pedig kettőt). Mert a gyerekszoba jó dolog, a gyerekszoba kell. Akár azon az áron is, hogy hálószoba már nem marad (kétszobás lakásnál).

Elolvasom