BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Dübörög a technológia: okosotthonokra köthető okosbiztosítás

Lakás 2018. 02 12.

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már egyre több kütyünk és berendezésünk okos. Okostelefonokkal a zsebünkben éljük mindennapjainkat, az okosautók már a garázsaink bejáratánál várakoznak, és az okosotthon-megoldások sem számítanak elérhetetlen kuriózumoknak. De vajon felkészültek-e a biztosítók a rohamosan fejlődő technológia által előidézett változásokra?


Egyáltalán mit értünk okosotthon alatt?

Az okosotthon lényegében olyan technikai megoldások együttese, amelyek egymással kommunikálva biztosítják a házban működő különféle rendszerek központi irányítását. Ezalatt érthetünk elektronikai berendezéseket, automatizált működésre képes berendezéseket, informatikai és távközlési rendszereket és egyéb megoldásokat.Lényegében arról van szó, hogy az okosotthonaink hűtő- és fűtőrendszereit, különböző berendezéseit és gépeit, sötétítőit, bejárati és garázsajtóit egyaránt egy központi irányítóról (jellemzően az okostelefonunkról) vezérelhetjük. És ez már nem csak úri hóbort, egyre közelebb vannak a megfizethető, tömegek számára is elérhető okosotthon-megoldások.

Már okostársasházak és okoslakóparkok is épülhetnek

Rengetegen foglalkoztak a hírrel, többek között a 24.hu is, miszerint egy magyar start up, a Chameleon Smart Home cég fejlesztéseivel épülhetnek meg a világ első okostársasházai. Ezáltal nem csak az otthonokat, hanem egész társasházakat és irodákat is okossá tehetünk a jövőben. A rendszerek ráadásul régi lakásokba is telepíthetők lesznek, így még nagyobb igény mutatkozik arra, hogy a biztosítók is felkészüljenek erre a jelentős technológiai újításra.

Az okosotthonokra egyedi biztosítás szükséges

Méghozzá nem csak azért, mert ezek a berendezések nyilvánvalóan meghaladják majd a hagyományos konstrukciók értékeit, hanem azért is, mert a technológia jelentősen segíti a testre szabottabb biztosítási termékek létrehozását és a kárigények csökkentését is, köszönhetően a felhasználókról szolgáltatott folyamatos adatoknak.

A központi vezérlővel kommunikáló okosháztartás, okosjárművek és egyéb okoskészülékek olyan komplett felhasználói profilt lesznek képesek létrehozni, amely nem csak a biztosító munkáját segíti, hanem a biztosított számára is lehetővé teszi a legtestreszabottabb, leginkább megtérülő biztosítások és megtakarítások megkötését

A Generali és a Google-höz tartozó Alphabet már lépett is az ügyben, és olyan lakásbiztosítást kínálnak, amelyet technológiai okosotthon-megoldásokkal kapcsolnak össze. Sajnos ez még Magyarországon nem elérhető, de így is nagyon sok opcióból válogathatsz.

Ha érdekesnek találtad a cikkünket, oszd meg ismerőseiddel!

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Lakás

Ezt mindenképpen tudnod kell a termékbiztosításról

2018. 02 12.

Különösen az ünnepek közeledtével válik rendkívül fontossá, hogy szót ejtsünk a termékbiztosításokról, a kiterjesztett garanciáról és a jótállásról, illetve az ezekkel kapcsolatos alapvető tudnivalókról. Ha szeretnél gondoskodni az általad vagy neked vásárolt ajándékok biztonságáról, érdemes figyelned!

Elolvasom  
Lakás

Biztonsági tippek nyaraló tulajdonosoknak

2017. 12 04.

Nyaralónk legyen akár egy csodás villa a Balaton közelében, kedves faház vidéken, vagy egy nagyvárosi apartman, mindenképpen biztonságban szeretnénk tudni, akkor is, amikor az időnk nagy részét máshol töltjük. Mit tehetünk nyaralónk biztonsága érdekében?

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék