BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Így növelheti meg a teret a lakásában!

Lakás 2020. 10 26.

Az elszállt lakásárak tekintetében nem csoda, ha Ön is egy kisebb lakás mellett döntött a lakásvásárlásnál. Ennek ellenére Önben is felmerülhetett az, hogy nagyobb lakást szeretne magának. Szerencsére ehhez nem kell másik ingatlan után néznie, hiszen pár praktika segítségével könnyedén megnövelheti optikailag a teret egy szűkös, budapesti lakásban is.


Tükröt a szobába!

Egy jól elhelyezett, nagy tükör csodákat tud művelni a térérzettel. Hiszen a felülete a természetes fényt és a mesterséges fényt is ugyanúgy visszatükrözi. Ráadásul a szembenlévő teret is viszontlátjuk rajta, így azt az illúziót keltheti, hogy nagyobb a tér a szobában. Pedig csak egy tükröt raktunk a falra. Furfangos, nemde?

Mindössze annyit kell tennie, hogy az egyik szemközt falra felhelyez egy viszonylag nagy tükröt. A hatás elérésének érdekében fontos, hogy ne egy fallal szemben helyezzük el a tükröt, hanem egy tágasabb térrel szemben. Így ezt a teret foguk viszontlátni a tükörben.

Ám ha nem szeretne egy plusz – egyébként igencsak drága – lakberendezési tárgyat vennie a lakásba, akár azt a trükköt is bevetheti, hogy tükrös felületű szekrényeket helyez a szobájába.

Minél több polcot a falra!

A polcok egy olyan tároló helyet tudnak biztosítani a házban, amik nem foglalnak sok helyet a falon, mégis viszonylag sok dolog elfér rajtuk. Ez optikailag növelheti a teret abból a szempontból, hogy megkönnyíti a rend fenntartását. Hiszen kevés dolog van, ami jobban kicsinyíti a teret a rendetlenségnél.

Mindössze annyi negatívum szól a polcok ellen, hogy többször kell törölnünk a port a felületéről. Továbbá, ha albérletben lakik, az albérlő nem biztos, hogy engedélyezi a fúrás-faragást a falon.

Kevés, ámde nagy elemek

Feljebb említettük, hogy a sok kicsi tárgy kicsinyíti a teret. Ez főleg a fal esetében igaz. A nagy hely illúziójának érdekében ne aggassa tele a falat sok, kisebb festménnyel. Inkább vegyen egy nagyfelületű festményt vagy képet, és azt helyezze fel a falra.

Így nem töri meg a teret a sok körvonala a falon, hanem egy nagy, szemkápráztató alkotás tud tündökölni a szobában. Ugyan ez egy drága tétel lehet, de ne dőljön be: a legtöbb esetben olcsóbban jöhet ki ezzel a megoldással. Hiszen a sok, kisebb festmény ára összességében több lehet, mint egy darab, nagyé.

Egyszerű bútorok helyett multifunkcionális bútorok

A bútorok sokszor nagy helyet tudnak elfoglalni. Egy étkező asztal vagy egy kanapé mérete sokszor a szoba egy nagy részét ölelheti fel. Így, ha már kénytelenek vagyunk ezt a hely mennyiséget feláldozni, akkor már tegyük meg ezt két bútor kedvéért.

Ezt legkönnyebben úgy teheti meg, ha a berendezésnél törekszik arra, hogy a lehető legtöbb berendezési tárgyat többféleképpen fel lehessen használni. Klasszikus példa erre a kihúzható kanapé és fotel, amik nappal kényelmes heverőként funkcionálhatnak, míg éjszaka praktikus fekvő helyként.

Ruházza fel minél több fénnyel a helyiséget!

A fény optikailag felnagyítja a teret. Ezért minél több fényt enged a lakásba, annál tágasabbnak fog tűnni a tér. Napközben nyugodtan húzza el a függönyöket és hagyja, hogy a lakás fürödjön a természetes fényben.

Ha már függönyöknél tartunk, itt is érdemes olyan anyagot választani, ami átengedi a fényt. Így akkor is világos lehet a lakás, amikor függönyök védik a privát szféráját. Ha az ingatlan alapvetően nem esik fényes pontra, akkor se kell lemondanod a tágad terekről.

Hiszen meglepődne, hogy pár földre helyezett lámpa milyen hatással van a tér nagyságára.

Próbáljon minél kevesebb dolgot a falhoz tolni!

Ha a bútorok hozzá vannak tolva a falhoz, könnyen olyan érzetet kelthetnek tudat alatt, hogy túl nagyok a szobába. Bizony ám, ilyen egyszerű dolgokkal is csökkenthetjük tudtunkon kívül az optikai nagyságot.

Ha a tágas tér érzetét szeretnénk kelteni, akkor mindig hagyjunk távolságot a bútorok és a fal között. Kivétel ez alól a szabály alól az ágy és a nagy szekrények. Hiszen ezek a tárgyak amúgy is nagy területet ölelnek fel.

Válasszon világos bútorokat a házba!

Mint ahogy azt említettük, a fény tágasabbá teszi a teret. Ez azért van, mert a világos színek növelik a térérzést, míg a sötét színek elnyelik. Így érdemes a házba minél világosabb bútorokat választani, sőt. Lehetőség szerint a falat is fessük világos színűre. Térnövelés szempontjából a fehér falak a legideálisabbak.

Ha Önt nem zavarja az, ha körbeveszik a fehér falak, akkor mindeképpen ezt a színt javasoljuk. Mindössze annyi ellenérv szól a világos falak és bútorok ellen, hogy minden létező kosz látványos lesz rajtuk. Viszont, ha tudja magáról, hogy vigyázik a dolgaidra, ez nem lehet akadály.

Válasszon padlóig érő függönyöket!

A padlót verdeső függönyök adnak egy sziluettet a szobának. Olyanok, mint egy magassarkú cipő a női lábon. Végig vezetik a tekintetet a szoba belmagasságán. Ha nagy a belmagasság a helyiségben, ez a tipp duplán érvényes.

Üveg bútorokat a házba!

Ha eddig elment valakihez vendégségbe, és azon tűnődött, hogy mégis miért van egy törékeny, üveg asztal a nappalijában, itt a válasz. Mert optikailag nagyítják a teret az üvegből készült bútorok.

A koncepció logikus: mivel átlátszók ezek az anyagok, ezért nem törik meg a teret. Nem csak asztalból van üvegből készült opció, hanem vázából, szekrényből és egyéb bútorokból is. Az egyetlen hátránya az, hogy ezek a bútorok tényleg törékenyek – egy úttal balesetveszélyesek is. Márpedig valljuk be: a bútorok drágák. Megjavíttatásuk vagy pótlásuk akár egy kisebb vagyont is felemészthetnek.

Ám nem csak a törékeny bútorainkat érheti kár, sőt. Egy betörés alkalmával is lophatnak el tőlünk pár ingóságot. Egy ilyen kellemetlen helyzetben nagy terhet vehet le a vállunkról egy jól megválasztott biztosítás. Nem biztos abban, hogy melyik ajánlat felel meg számára? Mi örömmel kisegítjük Önt.

Hiszen ügyfélkapcsolatainkban kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a pontos, korrekt tájékoztatásnak, és a gyors ügyintézésnek. Meggyőződésünk, hogy a személyes jó kapcsolat ügyfél és üzletkötő között, meghatározó eleme a cégünk iránti bizalomnak.

Miért válasszon minket?

Mert…

  • Kiváló országos lefedettséggel rendelkezünk


Nem kell amiatt aggódnia, hogy üzletkötőinket évek múltán nem találja meg.
Országosan több mint 30 irodában elérhető üzletkötőkkel, és közel 200 munkatárssal dolgozunk.
 

  • Kiterjedt partnerhálózatunk van


Nem kell tartania attól, hogy csak a számunkra előnyös megoldást ajánljuk.
Szinte minden biztosítóval kapcsolatban állunk, és mindig több alternatívát is kínálunk, hogy a végső döntés az Ön kezében legyen.
 

  • Széles pénzügyi termékpalettát kínálunk


Nem kell félnie, hogy csak egy területet részesítünk előnyben.
A biztosításon kívül lakástakarék, hitel, önkéntes és egészségpénztári termékeket is közvetítünk.
 

  • 20 éves szakmai múlttal rendelkezünk


Nem kell nyugtalankodnia, nem ma kezdtük a szakmát.
Tapasztalt szakembereink hozzáértéssel és rutinos ügyintézéssel támogatják pénzügyeit.
 

  • Vállalatunk magyar tulajdonban van


Nem kell dilemmáznia a külföldi pénzintézetek érdekeltségei miatt.
Cégünk 100%-ban magyar tulajdonú.

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Lakás

Marie Kondo - az élhetőbb és szerethetőbb otthontól egy rendrakás választ el

2019. 06 11.

Egy szép lakást nem csak megvenni és szépen berendezni kihívás, hanem rendben tartani is. Mondhatnánk, hogy minél nagyobb annál több vele a gond, de aki lakott már garzonban az tudja, hogy ha csinál egy reggelit és megfőzi mellé a kávéját, a kis terek miatt a lakás máris rumlisnak tűnik.

Elolvasom  
Lakás

Hogyan befolyásolhatja a lakásfelújítás a biztosításunkat?

2019. 01 30.

Tavasszal sokan vágnak bele különböző felújítási projektekbe. Azonban abba nem gondolnak bele, hogy ez milyen hatással lehet a lakásbiztosításukra. Ezek a leggyakoribb lakásátalakítások, amik érinthetik a szerződésünket.

Elolvasom