BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

3 hiánypótló biztosítási tipp kezdő vállalkozások számára

Vállalkozóknak 2018. 02 12.

Az indulás egyetlen cég számára sem könnyű. Előrelátó és tudatos tervezéssel azonban számos kockázati tényezőt kizárhatsz a jövőre nézve. Aktuális cikkünkben három gyakorlati tanáccsal látjuk el azokat, akik vállalkozás alapítására adták a fejüket.

Arról már volt szó egy korábbi cikkünkben, hogy a vállalkozók számára éppen annyira fontos a megfelelő biztosítás megkötése, mint a magánszemélyek esetében. Arról azonban nem beszéltünk, hogy egy induló vállalkozásnak konkrétan mire kell figyelnie, mielőtt belevágna az üzleti életbe.
 


1. Készíts SWOT-analízist
Igen, a SWOT-analízis valóban nem a legmodernebb kockázat feltárási módszer, azonban még ma is remekül meghatározhatod vele, hogy a jövendőbeli vállalkozásodnak milyen esetleges kockázatokkal, krízishelyzetekkel kell majd szembenéznie. A SWOT-elemzés során fel kell térképezned a vállalkozásod erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit, illetve a rá leselkedő veszélyeket is.Ha ugyanis elvégzed az elemzést, pontosan látni fogod, hogy melyek azok a kockázati tényezők, amelyekre hiába készülsz előre, nem védekezhetsz ellenük. Ilyen például a mezőgazdasági cégek esetében a viharkár. Hiába vagyunk tisztában azzal, hogy a nyári termést tönkreteheti a jégeső, a természeti jelenségekre nincs ráhatásunk. Ezért erre a kártípusra biztosítást kell kötni.

2. Otthoni vállalkozás esetén is gondoskodnod kell a biztosításról
Sokan gondolják azt, hogy az egyszemélyes, lakóhelyre bejelentett vállalkozásoknak nincs szükségük biztosításra. Tegyük fel azonban, hogy tűz üt ki a lakásban. A lakásbiztosításod feltehetőleg fedezi a berendezésekben, bútorokban és egyéb ingóságaidban keletkezett kárt, azonban nem biztos, hogy kiterjed az otthon tárolt raktárkészletre. Érdemes tehát átnézned, milyen feltételekkel kötöttél lakásbiztosítást, és ennek megfelelően dönteni a továbbiakról.


3. Az egyre népszerűbb online vállalkozásoknak is ajánlott biztosítást kötniük
Valamennyi online vállalkozás digitális adatbázisban gyűjti vásárlói és ügyfelei személyes és pénzügyi adatait. A hackerek pedig éppen ezekre vadásznak. Különféle kártékony programok és zsaroló vírusok segítségével keserítik meg a sikeres online vállalkozók életét. Ezért egyfelelől mindenképpen gondoskodnod kell a megfelelő kibervédelemről, másfelől pedig érdemes tehát felelősségbiztosítást kötnöd, hogy az esetlegesen bekövetkező támadást követően ne menjen csődbe a céged.

Reméljük, hasznosnak találtad cikkünket! Amennyiben a jövőben szeretnéd, ha a te kérdéseid is megválaszolásra kerülnének, jelezd kommentben vagy írj nekünk üzenetet, hogy pontosan miről olvasnál szívesen!

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Vállalkozóknak

Védekezzen biztosítással az időjárás viszontagságai ellen

2018. 01 30.

Az olykor kiszámíthatatlan időjárás képes a terményt részben, vagy akár teljes egészében elpusztítani, így kiszolgáltatva teljesen a gazdákat. Az idei tavasz hirtelen jött fagyásai újfent rávilágítottak a növénybiztosítások kiemelt fontosságára. Egyes területeken olyan mértékű volt a pusztítás, hogy biztosítás nélkül sokaknak bizony a megélhetésük is veszélybe kerülhetne. Jó hír ugyanakkor a gazdáknak, hogy a magyar állam idén is támogatja a növénybiztosításokat.  

Elolvasom  
Vállalkozóknak

Lojális munkavállalók, avagy hogyan tartsd meg a legjobb munkatársaid dolgozói juttatások segítségével

2018. 07 30.

A munkaerőpiac egyik legnagyobb kihívása a munkahelyi lojalitás bizonyos szint felett tartása, illetve a dolgozói motiváció növelése. Számtalan módszer létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan érhetsz el eredményeket ezeken a területeken. Ebben a cikkben azt szeretnénk megmutatni neked, hogy a különféle dolgozói juttatások hogyan segítik az ezzel kapcsolatos célkitűzéseid.

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék