BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

A 3 legjobb biztosítási forma vállalkozások számára

Vállalkozóknak 2018. 02 08.

A különféle biztosítási csomagok nem csupán magánszemélyek számára garantálnak védőhálót a váratlan helyzetek esetén. Vállalkozóként és cégtulajdonosként is számtalan lehetőség közül választhatunk, melyek a későbbiekben akár meg is menthetik cégünket. Eláruljuk, melyek a legnélkülözhetetlenebb biztosítási formák egy vállalkozás életében.


1. Vagyonbiztosítás


Egy vagyonbiztosítási szerződéssel megóvhatjuk vállalkozásunk értékeit. Előfordulhatnak ugyanis olyan élethelyzetek, melyekkel előre nem számolhattunk. A vagyonbiztosítás egy olyan lehetőség, mely a legextrémebb esetekben is kihúzhat minket a szorult helyzetekből. A vagyonbiztosításnak számos formája ismert, a teljesség igénye nélkül az alábbiakat emelnénk ki:

 • Tűz- és elemi kár biztosítás
 • Betöréses lopás-, rablásbiztosítás
 • Pénz- és értékcikk vagyonbiztosítás
 • Küldöttrablás
 • Géptörés, géptörés-üzemszünet és gépszerelés biztosítás
 • Számítógép-, elektromos berendezések vagyonbiztosítása
 • Vagyontárgyak összes kockázatára szóló vagyonbiztosítás
 • Üvegbiztosítás
 • Kiállítás biztosítás
 • Üzemszünet biztosítás
 • Építés-, szerelés vagyonbiztosítás
 • Szerelés biztosítás
 • Társasházakra vonatkozó vagyonbiztosítás
 • Teljes épület biztosítása

Jól látható tehát, hogy a vagyonbiztosítás egyes formái gyakorlatilag bármilyen üzletágban anyagi biztonságot nyújthatnak cégünknek.

2. Csoportos élet-, baleset-, és egészségbiztosítás
 

Ez a biztosítási forma gyakorlatilag nélkülözhetetlen egy cég életében. A munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt segítséget nyújthat, a munkavállalókat ért vészhelyzetek anyagi következményeinek mérséklésében. A legjobb megoldás természetesen az alapos munkavédelem, ha azonban mégis megtörténik a baleset, cégünk könnyen likviditási nehézségekbe ütközhet. Ilyen helyzetekben segít a csoportos élet-, baleset-, és egészségbiztosítás.

3. Szakmai felelősségbiztosítás


Vállalkozói tapasztalatunk mértékétől függetlenül is előfordulhatnak olyan esetek, melyeket nem tudunk kezelni. Az ilyen szerencsétlen helyzetek nagy része ráadásul önhibánkon kívül történik meg, így még nehezebb felkészülni rájuk.

Ilyen esetek lehetnek például, amikor a logisztikáért és szállításért felelő partnercég elkever valamit, ezért nem tudjuk tartani az ügyfélnek ígért határidőt. A szakmai felelősségbiztosítás segítségével csökkenthetjük az ügyfelünknek a szolgáltatásunk során okozott károk költségeit. A szakmai felelősségbiztosításról részletesen olvashat egy korábbi bejegyzésünkben.

Természetesen a felsorolt három biztosítási formán felül is vannak olyan megoldások, melyek segíthetik cégünk biztonságos, hosszútávú működését. 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Vállalkozóknak

Hogyan befolyásolja a környezetszennyezés az életed?

2018. 07 23.

Napjainkban már egyre több magánszemély és vállalkozó fordít komoly figyelmet a környezetvédelemre. Erre szükség is van, hiszen a szkeptikus vélemények zajában is egyre nyilvánvalóbb, hogy az emberiség igencsak nagy mértékben éli fel a Föld erőtartalékat, és bizony sok esetben a maga felelőtlen hozzáállásával súlyosan károsítja a környezetét és a Föld élővilágát. De milyen hatással van ez a mindennapjainkra? Hogyan tehetünk ellene? Aktuális cikkünk ezzel foglalkozik.  

Elolvasom  
Vállalkozóknak

Van mentőöv a viharkárt szenvedett gazdák számára

2018. 03 28.

A viharkárok mindig is az őstermelők és a mezőgazdasági vállalkozók egyik legádázabb ellenségei voltak. Nincs ez másképpen napjainkban sem. A tavalyi nyár során mintegy 103 539 vihar, beázás, jégverés és felhőszakadás okozta kárt jelentettek, és ezek nagy része bizony konkrét megélhetéseket veszélyeztetett. A biztosítások azonban a legtöbb káresetet fedezik.

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék