BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Milyen biztosítási lehetőségei vannak egy cégnek vagy vállalkozónak?

Vállalkozóknak 2018. 02 12.

Leggyakrabban személyes vagyontárgyakra kötött, illetve nyugdíj- vagy életbiztosítások kerülnek szóba, de nem csak magánszemélyek gondoskodhatnak ilyen formán a jövőjük biztonságáról. Lássuk, milyen lehetőségeid vannak cégvezetőként és vállalkozóként.


A vállalkozói lét velejárója a kockázat
Ezzel szinte kivétel nélkül minden vállalkozó tisztában van. A cégvezetés nagy részét gyakorlatilag a folyamatos kockázatkezelés teszi ki. A kockázatkezelésnek pedig két módját ismerjük: a prevenciós és a korrekciós kockázatkezelést. Az előbbi a negatív esemény bekövetkezési esélyének csökkentésével, valamint kármegelőzéssel, az utóbbi pedig a kár mértékének csökkentésével próbálja orvosolni a folyamatosan felmerülő kockázatokat.A különféle cégek számára kidolgozott biztosítási lehetőségek bár korrekciós eljárásnak minősülnek, hiszen általában a bekövetkezett kár esetében történik kártérítés, mégis preventív jellegű, abban az értelemben, hogy előre felkészülünk az esetlegesen bekövetkező károkra.

Milyen biztosítási lehetőségek állnak egy cégvezető rendelkezésére?
Alapvetően az adott biztosítótól függ, hogy milyen konstrukciókat kínál üzleti partnereinek, azonban akad néhány olyan általános csomag, amely valamennyi biztosítónál fellelhető.
Felelősségbiztosítások
A felelősségbiztosításoknak két csoportját különböztetjük meg, az általános és a szakmai felelősségbiztosításokat. Utóbbiról korábbi cikkünkben már részletesen is írtunk. Az általános felelősségbiztosítás tevékenységi, termékfelelősség- és környezetszennyezési és egyéb olyan kár megtérítése alól mentesíti a vállalkozót, melyekért jogszabály alapján ő a felelős.
Céges egészségbiztosítás
Magyarországon még viszonylag kevés cég veszi igénybe ezt a lehetőséget, pedig van benne potenciál. A vállalati egészségbiztosítás teljes körű gondoskodást (szűrővizsgálatok, egészségügyi ellátás stb.) biztosít a cég alkalmazottai számára, ráadásul juttatásként is elszámolható.
Vállalkozói vagyonbiztosítás
Ez a biztosítási forma valamennyi vállalkozó számára ideális lehet, hiszen személyre szabható konstrukciókat biztosít, ráadásul hitelfedezeti biztosításként is szolgálhat. Gyakorlatilag bármilyen káresetre megköthető, természeti katasztrófától kezdve egészen a céges irodába való betörésig.
Mezőgazdasági biztosítások
Az, hogy az aktuális évi termés valóban a várt profitot hozza, nem csupán a termelő felelőssége. Hiszen időnként előfordulhatnak olyan önhibán kívüli káresetek, melyek akár tönkre is tehetik a mezőgazdasági vállalkozókat, őstermelőket. Az ilyen esetek elkerülésére szolgálnak a mezőgazdasági biztosítások.

Ha további hasznos tanácsokat szeretnél céges biztosításokkal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal!

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Vállalkozóknak

Van mentőöv a viharkárt szenvedett gazdák számára

2018. 03 28.

A viharkárok mindig is az őstermelők és a mezőgazdasági vállalkozók egyik legádázabb ellenségei voltak. Nincs ez másképpen napjainkban sem. A tavalyi nyár során mintegy 103 539 vihar, beázás, jégverés és felhőszakadás okozta kárt jelentettek, és ezek nagy része bizony konkrét megélhetéseket veszélyeztetett. A biztosítások azonban a legtöbb káresetet fedezik.

Elolvasom  
Vállalkozóknak

Védekezzen biztosítással az időjárás viszontagságai ellen

2018. 01 30.

Az olykor kiszámíthatatlan időjárás képes a terményt részben, vagy akár teljes egészében elpusztítani, így kiszolgáltatva teljesen a gazdákat. Az idei tavasz hirtelen jött fagyásai újfent rávilágítottak a növénybiztosítások kiemelt fontosságára. Egyes területeken olyan mértékű volt a pusztítás, hogy biztosítás nélkül sokaknak bizony a megélhetésük is veszélybe kerülhetne. Jó hír ugyanakkor a gazdáknak, hogy a magyar állam idén is támogatja a növénybiztosításokat.  

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék