BIZTOSÍTÁS TIPPEK

A SZAKÉRTŐTŐL

Van mentőöv a viharkárt szenvedett gazdák számára

Vállalkozóknak 2018. 03 28.

A viharkárok mindig is az őstermelők és a mezőgazdasági vállalkozók egyik legádázabb ellenségei voltak. Nincs ez másképpen napjainkban sem. A tavalyi nyár során mintegy 103 539 vihar, beázás, jégverés és felhőszakadás okozta kárt jelentettek, és ezek nagy része bizony konkrét megélhetéseket veszélyeztetett. A biztosítások azonban a legtöbb káresetet fedezik.


A tavalyi évben sem kímélték a magyar lakosságot a viharok


A Portfolio összesítő cikkéből kiderül, hogy 2017-ben több mint 103 ezer lakossági ingatlanokban esett, viharok okozta káresemény után fizettek a hazai biztosítók. A kártérítések összege az említett esetek után csaknem 6 milliárd forint összeget tett ki. És ezek még csak az ingatlanokban esett károk, a mezőgazdasági káresetekről ez az összegzés nem ejt szót.


A viharkárt szenvedő gazdákat is kártalanítják


A Biztosítási Szemle értesülései szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) mintegy százmillió forintból jövedelempótló támogatást nyújt a tavaly októberi viharban kárt szenvedett fóliás termelőknek.

Ezzel nyilvánvalóan még nem oldódik meg minden gazda problémája, azok viszont, akikre vonatkozik a kezdeményezés, fellélegezhetnek. Azonban nem végleg. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a teljes mértékben kiszámíthatatlan viharkárokat nem lehet megelőzni, azonban kellőképpen fel lehet rájuk készülni, hogy probléma esetén a gazdák kármentesíthessék magukat.


Hogyan érdemes belekezdeni a kármegelőzésbe?


Sajnos egy mezőgazdasági földterület nehezebben védhető, mint a saját otthonunk. Ezért nem léteznek olyan praktikák, amivel felkészülhetnénk a hirtelen lecsapó viharra. Létezik azonban egy megoldás, amely bár a termést nem menti meg az időjárási viszontagságoktól, a kár okozta terheket leveheti a gazdák válláról.

Ez a megoldás pedig nem más mint a mezőgazdasági biztosítás megkötése. Ugyanis ma már különböző biztosításokat köthetünk termőföldekben, illetve az ezeken termesztett növényekbe keletkezett kár terheinek mentesítésére.

Ha pedig túl átláthatatlannak gondolod a mezőgazdasági biztosítások rengetegét, érdemes elolvasnod a témában írt tájékoztató cikkünket, vagy egyenesen szakértő kollégáinktól is kérhetsz segítséget, hogy garantáltan a legjobb mezőgazdasági biztosítást válaszd.

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg ismerőseiddel is, hogy ők is profitálhassanak az itt leírtakból!

 

Szólj hozzá


Ez is témába vág

Vállalkozóknak

Nyakunkon a GDPR, de mit is jelent ez pontosan a cégednek?

2018. 04 17.

Cégvezetőként bizonyára már tudod, hogy 2018. május 25-től alkalmaznod kell az Európai Parlament és a Tanács Általános Adatvédelmi Rendeletének szabályait. Feltehetőleg megkezdted a felkészülést erre, de belegondoltál már abba, hogy mit jelent a GDPR biztosítási tekintetben a céged számára? Ha még nem, segítünk.  

Elolvasom  
Vállalkozóknak

A lyukasmarkúak biztosítása, avagy megéri mobiltelefonomra biztosítást kötnöm?

2017. 12 04.

A kilencvenes években a mobiltelefon státusszimbólumnak számított. Manapság egyre több embernek lapul a zsebében egy készülék, a fiatalok körében szinte elképzelhetetlen a nélkülözése a mindennapokban. Ugyan már relatíve olcsón hozzájuthatunk az alapkészülékekhez, de léteznek több milliós modellek is. Megérheti biztosítást kötni mobiltelefonunkra?

Elolvasom  

Legnépszerűbb bejegyzések

Kategóriák

Címkék